Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Семифредо»Семифредо с бисквити амарети с пълнеж от череши и ягоди

Семифредо с бисквити амарети с пълнеж от череши и ягоди

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Семифредо с бисквити амарети с пълнеж от череши и ягоди
Снимка: marcheva14
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12
"Всички, които опитат този уникален сладкиш, казват едно и също - ОЩЕ"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г сухи
  • бисквити амарети - 100 г
  • масло - 100 г
  • рикота - 250 г
  • сметана - 250 мл (35%)
  • пудра захар - 50 г
  • есенция - с аромат на бадем
  • декорация
  • череши
  • ягоди
  • малини
  • боровинки
  • бадеми
  • биквити амарети
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за кейк 40/12 см, изцяло плътно покрита отвътре с фолио, но така че да останат дръжки от него и отстрани, извън формата, за по-лесното изваждане на сладкиша.

Бисквитите от двата вида се слагат в блендер и се разбиват до брашно. Изваждат се в купа и се прибавя разтопеното масло. Много хубаво се разбърква с вилица, за да може маслото да се разпредели правилно в бисквитите.

Сместа се изсипва в дълга кейкова форма 40/12 см, притиска се към дъното и се уплътнява и заглажда с обратна лъжица.

Рикотата се смесва с пудрата захар и се разбърква с шпатула до крем, прибавя се и бадемовата есенция.

Сметаната се разбива до меки върхове, прибавя се цялата смес с рикотата и разбиването продължава, докато се оформят твърди върхове.

Половината от разбитата смес се изсипва върху бисквитите, разхвърлят се половинки череши, нарязани ягоди, шепа-две малини и се посипва плътно с филиран бадем.

Отгоре се изсипва и останалата част от разбитата сметана, заглажда се. Подреждат се бисквити Амарети. Завива с във фолио.

Формата със семифредото се поставя във фризер за 1 нощ.

При сервиране може да се посипе през вилица разтопен шоколад.

Източник: Vale cucina e fantasia

Семифредото с бисквити амарети с пълнеж от череши и ягоди е чуден десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: