Студена кремсупа от моркови

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак6301
28/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 655
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се запържва в зехтина на умерена температура около 8 мин., или докато омекне.

Добавят се морковите и картофите и се пържат около 2 мин. Добавя се чрез ръсене брашното, като се бърка, за да не се образуват бучки.

Изсипва се 1 ч.ч. (250 мл) от бульона и се разбърква добре. Добавя се прясното мляко и се поръсва със сол. Изчаква се да кипне и се оставя да къкри на тих огън около 45 мин.

Супата се пасира, до получаване на кремообразна смес. Оставя се да изстине. След като се сипе в купички се слага в средата им по 1 с.л. от заквасената сметана. Декорира се с магданоза.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Име
Име
31.07.2015 19:51
Какво правиме с останалите 750мл. бульон.?
0
1