Начин на приготвяне
В тенджера разтопяваме маслото. След това прибавяме измитите, почистени и едро нарязаните моркови, чушки, лук и цвекло. Запържваме за 5 мин.
Добавяме картофите (отново нарязани на едро), разбъркваме добре и отново запържваме за 2-3 мин.
После заливаме с горещата вода и оставяме да ври на силен огън за около 30 мин.
След това добавяме домата (нарязан на 4), намаляваме огъня и варим още толкова (или докато омекнат зеленчуците).
Малко преди да снемем от котлона овкусяваме с подправките (аз слагам по 1 щипка пипер и майорана и 2 щипки сол). Изчакваме 10-15 мин да поизстине и пасираме.
Може да се консумира топла и студена.
Изключително полезна!