Начин на приготвяне
В тенджера под налягане сложете измитите крачета, свинското ухо и свински джолан, добавете сол и сипете студена вода, колкото да ги покрие, защото ако водата е повече, може да не се желира добре.
След като се сварят, отделете месото от кокалчетата и хрущяли и го нарежете на дребни парчета, овкусете с черен пипер, счукания чесън, 1 с.л. оцет и сол на вкус, ако е необходимо.
Сложете нарязаното месо от свинските крачета, свинско ухо и месото от джолана в разлят съд.
Прецедете бульона през ситна метална цедка или тензух /заради дребните кокалчета/ и го изсипете върху месото, разбъркайте, поръсете с лют пипер (по желание) и оставете студената супа за няколко часа на студено, за да се желира.
Сервирайте пачата с кисели краставички - комбинацията е супер!
Охладена и желирана, пачата е едно уникално мезе!
Желираната свинска пача е не само вкусен деликатес, а и много полезно ястие!
Да ви е сладко!