Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Пача»Уникална желирана пача с крачета, уши и джолан

Уникална желирана пача с крачета, уши и джолан

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Уникална желирана пача с крачета, уши и джолан
Снимка: Vesela SH
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Сервирайте този вкусен деликатес - желираната пача, с кисели краставички, които чудесно се комбинират с нея"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 1 бр.
  • джолан - 300 г обезкостен свински
  • чесън - 3 скилидки счукан
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане сложете измитите крачета, свинското ухо и свински джолан, добавете сол и сипете студена вода, колкото да ги покрие, защото ако водата е повече, може да не се желира добре.

След като се сварят, отделете месото от кокалчетата и хрущяли и го нарежете на дребни парчета, овкусете с черен пипер, счукания чесън, 1 с.л. оцет и сол на вкус, ако е необходимо.

Сложете нарязаното месо от свинските крачета, свинско ухо и месото от джолана в разлят съд.

Прецедете бульона през ситна метална цедка или тензух /заради дребните кокалчета/ и го изсипете върху месото, разбъркайте, поръсете с лют пипер (по желание) и оставете студената супа за няколко часа на студено, за да се желира.

Сервирайте пачата с кисели краставички - комбинацията е супер!

Охладена и желирана, пачата е едно уникално мезе!

Желираната свинска пача е не само вкусен деликатес, а и много полезно ястие!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: