Начин на приготвяне
Пуешкото филе се измива много добре. Нарязва се на средни парчета и се слага в купа.
Прибавя се подправка за сулваки и 50 мл олио. Разбърква се много добре. Оставя се 60 мин. в хладилник.
След като се извади от хладилник, се слага в уок тиган. Прибавя се 100 мл олио и се запържва за 10 мин.
Пресният лук се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно. Прибавя се към месото.
Запържва се още 10 мин., след което се изсипва в тавата, в която ще се пече. Лападът се почиства и измива. Нарязва се на едри лентички.
Задушава се в тиган, след като месото е задушено, след което се изсипва в тавата.
Магданозът и джодженът се почистват и измиват. Нарязват се на ситно. Прибавят се към месото и се разбърква много добре.
Прибавя се червеният пипер, солта и 2 ч.ч. топла вода. Разбърква се много добре.
Пуешкото филе с лапад Сулваки се пече 40 мин. на 220 градуса на най-долен реотан.
Коментари