Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на парченца лука, моркова, чушката, чесъна и целината. Може да ги скълцате ситно или да смелите в блендер или кухненски робот.
Загрейте олиото и в него запържете зеленчуците заедно с щипка сол. Сипете доматеното пюре и гответе още около 4-5 минути при постоянно разбъркване и умерен огън.
Налейте вода - около литър, и варете 15 минути от момента на завиране. По желание може да добавите и малко червен пипер.
Сипете замразения грах и пуешкото филе, нарязано на едри парчета, и варете още около 15 минути.
Както пилешкото, така и пуешкото филе нямат нужда от дълга термична обработка, тъй като стават сухи и на трески. Ако все пак ползвате филе от домашна пуйка, може да има нужда от малко повече варене. При нужда доливайте вода и регулирайте гъстотата на яхнията според вкуса си.
Подправете със сол и подправки по ваш вкус (аз лично не използвам такива за това ястие, защото си става достатъчно ароматно).
Поднесете пуешкото филе с грах горещо.
Добър апетит!