Пуешко филе с грах

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пуешко филе с грах
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно и лесно за приготвяне ястие с пуешко - цялото семейство ще похапне с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 2 бр. (около 650 г.)
  • грах - 250 г замразен
  • лук - 1 глава, средна
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • чушка - 1 бр. зелена
  • доматено пюре - 5 с.л. концентрирано
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио - 50 - 60 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на парченца лука, моркова, чушката, чесъна и целината. Може да ги скълцате ситно или да смелите в блендер или кухненски робот.

Загрейте олиото и в него запържете зеленчуците заедно с щипка сол. Сипете доматеното пюре и гответе още около 4-5 минути при постоянно разбъркване и умерен огън.

Налейте вода - около литър, и варете 15 минути от момента на завиране. По желание може да добавите и малко червен пипер.

Сипете замразения грах и пуешкото филе, нарязано на едри парчета, и варете още около 15 минути.

Както пилешкото, така и пуешкото филе нямат нужда от дълга термична обработка, тъй като стават сухи и на трески. Ако все пак ползвате филе от домашна пуйка, може да има нужда от малко повече варене. При нужда доливайте вода и регулирайте гъстотата на яхнията според вкуса си.

Подправете със сол и подправки по ваш вкус (аз лично не използвам такива за това ястие, защото си става достатъчно ароматно).

Поднесете пуешкото филе с грах горещо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: