Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Пълнена пуйка върху кисело зеле

Пълнена пуйка върху кисело зеле

Пълнена пуйка върху кисело зеле
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Най-вкусният начин, по който може да се приготви една пуйка"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 2 - 3 глави
  • стафиди - 50 г
  • сланина - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Пуйката се измива добре и се осолява отвън и отвътре, след което се напръсква със сока от изцедения лимон. В 1/3 от олиото запържваме нарязания на дребно лук и добавяме към него ориза.

Поръсваме с червения пипер и посоляваме. Добавяме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме докато оризът поеме течността. Отстраняваме от котлона и поръсваме с джоджен и черен пипер. С тази плънка пълним пуйката, наливаме 1 чаена чаша вода и я зашиваме.

Нарязваме на ситно зелето и го задушаваме в останалата мазнина докато омекне. Изсипваме го в тава, отгоре нареждаме нарязаната на тънки ленти сланина.

Отгоре слагаме пълнената пуйка и печем в предварително загрята силна фурна докато пуйката се зачерви. След като се зачерви печем в умерена фурна до готовност.

За да не прегори можем да покрием с фолио и така да я печем, а накрая да го махнем и 30мин да печем до зачервяване докато хване хрупкава коричка.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер е
26.12.2023 19:18