Начин на приготвяне
Пуйката се измива добре и се осолява отвън и отвътре, след което се напръсква със сока от изцедения лимон. В 1/3 от олиото запържваме нарязания на дребно лук и добавяме към него ориза.
Поръсваме с червения пипер и посоляваме. Добавяме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме докато оризът поеме течността. Отстраняваме от котлона и поръсваме с джоджен и черен пипер. С тази плънка пълним пуйката, наливаме 1 чаена чаша вода и я зашиваме.
Нарязваме на ситно зелето и го задушаваме в останалата мазнина докато омекне. Изсипваме го в тава, отгоре нареждаме нарязаната на тънки ленти сланина.
Отгоре слагаме пълнената пуйка и печем в предварително загрята силна фурна докато пуйката се зачерви. След като се зачерви печем в умерена фурна до готовност.
За да не прегори можем да покрием с фолио и така да я печем, а накрая да го махнем и 30мин да печем до зачервяване докато хване хрупкава коричка.
Приятен апетит!
Коментари