Пълнено пуешко филе

Пълнено пуешко филе
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 3 бр.
  • филирани бадеми - 15 г
  • галета - 15 г
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • босилек - 4 листа
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л
  • кашкавал
  • картофи - 3 бр.
  • чери домати - 7 - 10 бр.
  • лук - на прах
  • чесън - на прах
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешките пържоли и ги начукайте с дървено чукче на тънко.

Обелете чесъна и до нарежете на дребно в дървено хаванче. Добавете червения пипер и налейте малко зехтин.

Счукайте чесъна много добре. Намажете всяко филе от двете страни и оставете в хладилника за 30 минути.

Нарежете магданоза и босилека на дребно. Сложете ги в купа. Добавете бадемите, галетата, солта и малко зехтин. Разбъркайте добре.

Извадете пуешките филета и сложете по едно парче кашкавал във всяко едно. Завийте на руло и поставете в тавичка. Върху всяко едно то пуешките рулца сложете от магданозената смес.

Обелете картофите и ги нарежете на колелца. Сложете ги в голяма купа. Добавете зехтин, къри, чесън на прах, лук на прах и сол. Разбъркайте добре.

Подредете ги около руладините.

Нарежете чери доматите и ги поставете хаотично. Поръсете с малко зехтин отгоре и печете пълненото пуешко филе в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: