Начин на приготвяне
Сметаната се разбива с пудрата захар на пухкав крем, добавя се маскарпонето и заквасената сметана и се разбива още минута до хомогенизиране на сместа.
В подходяща чиния или табла се сглобява по следния начин.
Всяка бисквита се потапя в топлото мляко, подреждат се във форма - квадратен ринг.
Намазват се със сместа от сметаната, върху която се слага на няколко места сладко от боровинки. Подреждат се вторият ред с бисквити, следва сметана, сладко от ягоди. Подреждат се и трети ред бисквитки, измазват се добре с останалата сметана, да се получи гладка повърхност от всички страни.
С помощта на квадратен ринг по-малък размер се поставя по диагонал, върху долния завършен блат. В него по същия начин се подреждат напоените бисквитки, но се намазват с приготвения маслен крем от кондензираното мляко и маслото, който се приготвя по следния начин:
Мекото масло се разбива с миксера на максимална мощност до получаване на пухкав крем, добавя се на порции кондензираното мляко и разбиването продължава още 5 минути.
Редят се два реда бисквити в ринга, след което се се махат стеничките. Измазва се добре от всички страни. Декорацията на специалната бисквитена торта направих с масления крем, който оцветих с боички.
Подредих приготвените преди това шоколадови ягоди и шоколадова кошничка-сърце, в която сложих ягода.
Начина на приготвяне на ягодите:
Измиват се добре, подсушават се и се потапят в разтопения в микровълновата кувертюр. Подреждат се върху хартия за печене. Когато стегне кувертюрът се украсяват по желание.
Аз сипах остатъка от шоколада в еднократен пош, като преди това го оцветих с боя и отрязах върха на поша и на зиг-заг направих линийки.
В силиконова формичка-сърце изсипах останалия шоколад, замразих и внимателно извадих, за да не се счупи.
Поставих върху ягодовата торта и сложих шоколадовата ягода в нея.
Бон Апети с моята бисквитена торта с декорация шоколадови ягоди!