Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с ягоди и шоколад

Бисквитена торта с ягоди и шоколад

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Бисквитена торта с ягоди и шоколад
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Греховно вкусна бисквитена торта, с която искаме да съгрешаваме всеки ден"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 2 пакета
  • прясно мляко - 1 литър
  • нишесте - 1 бр. Ягода
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сладко от ягоди - 4 с.л.
  • мюсли - 4 с.л. с ягоди
  • черен шоколад - за поръсване
  • ягоди - пресни за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лека, ароматна и лесна за приготвяне. Изненадите и вкусовете често се крият и в простичките неща.

Загрявам предварително свареното прясно мляко, като от него съм отделила 100 мл според инструкцията за нишестето.

Подслаждам го и към него прибавям размитото нишесте. Сварявам крема, отстранявам от котлона, добавям маслото, разбърквам внимателно и оставям върху подложка.

В йена глаз тавичка добавям първо от него, после подреждам пласт от бисквитите.

Отново редя крем, бисквити и в средата посипвам с мюсли и от ягодовото сладко. Продължавам да редувам продуктите, като накрая завършвам с крема.

След като бисквитената торта се охлади, настъргвам от шоколада. Декорирам с ягоди, мюсли и поднасям.

Пожелавам Ви добър апетит!

Бисквитената торта с ягоди и шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Екатерина Куминска
Екатерина Куминска
Простичко, но много вкусно и ефектно украсено! Страхотна е!
18.04.2017 06:43
1
Покажи всички подкоментари