Начин на приготвяне
Изплакваме марулята за салатата и я оставяме настрана, за да се отцеди от водата. Бялата ряпа почистваме от обелката и я режем на колелца, които осоляваме.
Идва ред на малките репички, които също почистваме и режем на колелца. Надребняваме и чери доматите. Ако са съвсем ситни, ги оставям цели - все пак не искаме да се губят в зелената салата.
Чушката надребняваме.
Марулята режем и подреждаме в отделните чинии за салата. Отгоре слагаме чери домати и риба тон от консерва.
От бялата ряпа можем да свием фунийки, към които да добавим и чушки. С тях украсяваме салатата.
Поръсваме всичко с магданоз и риган. Също така поливаме с домашен дресинг, забъркан от лимонов сок, пресован чесън, малко сол и мазнината от консервата с риба.
Към Пъстра салата с риба и чери домати може да сервирате и леко питие, наздраве!
Коментари