Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Бадемово песто

Бадемово песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бадемово песто
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Това бадемово песто е чудесно за паста и не само"

Необходими Продукти

  • бадеми - 100 г белени
  • босилек - 1/2 връзка
  • рукола - 1 шепа (по желание)
  • чесън - 2 скилидки
  • пармезан - 4 с.л. по - едро смлян (на трохи)
  • сол - на вкус
  • зехтин - до желаната гъстота
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и хубаво отцедете босилека и руколата.

Отстранете дебелите дръжки на босилека и сложете в блендер листата заедно с тези на руколата, както и бадемите, чесъна, сол и малко зехтин.

Смелете до получаване на гладък сос, но не прекалено фин.

Добавете пармезана и налейте зехтин до получаване на желаната консистенция.

Ако ще ползвате бадемовото песто за овкусяване или сос за паста, оставете го по-гъсто или си добавете още пармезан.

Ако пък с него искате да овкусите някоя свежа италианска салата или печени зеленчуци, може да разредите босилековото песто с повечко зехтин и малко лимонов сок и да ползвате като дресинг.

Дайте воля на въображението си и експериментирайте с това бадемово песто!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: