Начин на приготвяне
Пригответе си предварително пестото, за да има време да престои и вкусовете му се слеят и улегнат добре.
Сложете в блендер бадемите - по желание леко запечени, за да са по-ароматни. Добавете свежите листа от босилек и кориандър, целината и половината зехтин. Смелете до желана от вас гладкост и овкусете с лимонов сок, мед, сол, черен пипер и останалия зехтин.
Измийте киноата и сварете за 10 минути. Сипете в цедка и минете през студена струя от чешмата.
Сварете отделно и замразеният грах за времето указано на пакета, а след като е готов, също измийте със студена вода. Така освен, че се прекъсва процеса на варене, но и ще се охлади по-бързо.
Киноата овкусете с пестото и малко допълнително зехтин ако е нужно.
Граха също поръсете със зехтин, посолете и разбъркайте салатата с киноа, като внимавате да не смачкате крехките зрънца.
В ринг сложете пласт киноа с песто, последван от пласт грах и отново киноа.
Поднесете свежата салата леко охладена.
Добър апетит със Салата от киноа и грах с бадемово песто!
Коментари