Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Топла салата от пресни картофки и краставица

Топла салата от пресни картофки и краставица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Топла салата от пресни картофки и краставица
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Топла картофена салата с краставица - чудна гарнитура към месо"

Необходими Продукти

  • пресни картофки - 500 г
  • краставица - 1/2 бр.
  • лук - 1 средна глава (100 г)
  • магданоз - 3 стръка
  • краве масло - 40 г
  • зехтин - 40 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 2 щипки, сушен
  • горчица - 1 ч.л. със заоблен връх
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофки, без да ги белите, и сварете в много леко подсолена вода, така че да не омекват прекалено много.

Докато се готвят, си накълцайте лука и го запържете в зехтина до омекване.

Готовите картофи отцедете добре и по-големичките нарежете, а малките оставете цели.

Сложете ги да се запържат леко в маслото заедно с чесъна, розмарина и омекналия лук.

Когато леко започнат да добиват загар, дръпнете сотираните картофи от огъня и оставете леко да изстинат.

След това нарежете краставицата на ситни кубчета и смесете с картофите.

Овкусете топлата салата, като я разбъркате с горчицата, оцета, сол на вкус и ситно накълцан магданоз.

Изключително вкусна картофена салата, която може да се сервира и вече изстинала и е подходяща за гарнитура към месо или риба.

Краставицата придава на картофките много интересен и свеж вкус!

Нека ви е вкусно и пролетно с моята топла салата от пресни картофки и краставица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: