Начин на приготвяне
Измийте пресните картофки, без да ги белите, и сварете в много леко подсолена вода, така че да не омекват прекалено много.
Докато се готвят, си накълцайте лука и го запържете в зехтина до омекване.
Готовите картофи отцедете добре и по-големичките нарежете, а малките оставете цели.
Сложете ги да се запържат леко в маслото заедно с чесъна, розмарина и омекналия лук.
Когато леко започнат да добиват загар, дръпнете сотираните картофи от огъня и оставете леко да изстинат.
След това нарежете краставицата на ситни кубчета и смесете с картофите.
Овкусете топлата салата, като я разбъркате с горчицата, оцета, сол на вкус и ситно накълцан магданоз.
Изключително вкусна картофена салата, която може да се сервира и вече изстинала и е подходяща за гарнитура към месо или риба.
Краставицата придава на картофките много интересен и свеж вкус!
Нека ви е вкусно и пролетно с моята топла салата от пресни картофки и краставица.