Начин на приготвяне
За тази торта Рафаело маслото и шоколадът се разтопяват в микровълновата.
Сладкарска сметана се разбива с 2 супени лъжици пудра захар до плътна смес, добавя се заквасената сметана, разбива се още около минута.
Охладеният шоколад с маслото се прибавя на порции към сметановата смес. 100 г от кокосовите стърготини се добавят към сместа.
В подходяща табла бисквитките се потапят в топлото прясно мляко и се подреждат в правоъгълник. Измазва се с крем, следва, втори, трети ред, процедурата се повтаря до свършване на крема.
Измазва се от всички страни, поръсва се с останалите 50 г кокосови стърготини, декорацията е изцяло по ваше желание.
Разтопих шоколад в микровълновата и с помощта на еднократен пош, в който пресипах шоколада, направих зиг-заг движения върху повърхността на разкошната бисквитена торта.
Сложих бонбони на няколко места. Престоява в хладилника поне 6 часа, преди да се разреже, за да се напоят добре бисквитена торта с крем Рафаело.