Начин на приготвяне
В подходящ съд се натрошава шоколада и се разтопява на водна баня.
Овесените ядки се смилат в кафемелачка или блендер, да станат на брашно. Слънчогледовите ядки и лененото семе също се блендират и прибавят в купа към овесените ядки.
Отделно в купа се разбиват яйцата, към тях се прибавя брашното от овесени ядки, ленено семе и слънчогледово семе и бакпулвера. Всичко се разбърква добре.
Фурмите се поставят в блендер с малко вряла вода и се блендират до еднородна смес. Накрая и те се прибавят към останалите продукти и се разбърква до хомогенна смес.
Готовата смес се поставя в подходяща тавичка с падащо дъно предварително застлана с хартия за печене. Заглажда се внимателно.
Пече се в умерена фурна на 180 30°F (градуса) за около 30 минути. Проверявате дали е готов блатът за торта с дървена клечка.
За приготвянето на крема в купа се поставя изварата и сметаната, разбъркват се хубаво двете смеси и се прибавя накрая и натуралния разтопен шоколад, натуралното какао и меда.
Всичко се разбърква до хомогенна смес.
След като се изпече блатът се остава във формата за печене и се добавя кремът за торта.
Различната шоколадова торта се заглажда отново и се поставя в хладилника за няколко часа да стегне кремът.
По желание може да се украси с шоколадиви слънчогледови семки нашата здравословна шоколадова торта.