Начин на приготвяне
В голямата чаша на нутриблендера (800 мл) сложете:
- нарязаната на кубчета тиквичка;
- яйцето;
- белтъците;
- кокосовото масло;
- ванилията;
- бакпулвера;
- содата бикарбонат;
- ябълковия оцет;
- какаото;
- канелата;
- брашното от рожков;
- стевията.
Блендирайте всички съставки за около минута. Отворете капачето и добавете кокосовото брашно и кокоса. Разбъркайте на ръка със шпатула.
Накълцайте натуралния шоколад и прибавете към сместа.
Намажете дъното и стените на тортена форма с подвижни рингове с кокосово масло и изсипете сместта. Заравнете отгоре и поръсете с кокосов чипс.
Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса, на вентилатор.
Изстиналият много шоколадов блат гарнирайте по ваш избор и вкус. Лично аз харесвам варианта с домашно квасено мляко и разбита пълномаслена извара между блатовете и за декор ползвам годжи бери или сушени боровинки. Тортата е сочна и с наситено шоколадов вкус.
Това е изкусително предложение за всички нас, които обичаме торта и шоколад, но се храним без брашно и бяла захар. Да ви е много шоколадово и вкусно!