Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките по дължина. Всяко парче трябва да е не по-дебело от 1 см.
Посолете ги и ги оставете за около 30 минути да се отцедят от водата.
Пригответе панировката, като в купа разбийте яйцата и киселото мляко.
Добавете брашното и подправките.
Разбъркайте добре и налейте газираната вода.
Трябва да получите пухкава и гладка смес.
В чиния отделно сложете около 1 чаша брашно.
Загрейте олиото.
Вземайте едно по едно парчета тиквички, овалвайте ги първо в брашното, а след това в сместа за панировка.
Пускайте ги в сгорещеното олио и ги пържете до златист цвят от двете страни.
Така приготвени, тези тиквички с вкусна панировка може да ги поднесете с млечен сос или друг по желание.