Начин на приготвяне
Нарязваме морковите и лука на дребно и ги слагаме в предварително загрят тиган с олиото/зехтина.
Запържваме 5 минути и добавяме нарязаните на по-едро тиквички, с които запържваме още 5 минути. Изсипваме сместа в тавичка.
Измиване ориза и го добавяме в тавичката заедно с водата. Съотношението ориз вода е 1 към 3. Ако желаете можете да запържите ориза предварително.
Слагаме подправките, разбъркваме добре и слагаме в предварително загрята фурна да се пече.
Печете първо 20 минути на 250 градуса докато водата в тавичката заври, а след това още 20-25 мин минути на 150 градуса, докато оризът не попие изцяло водата и вашият ориз с тиквички е готов.
В сезона на тиквичките опитайте задължително и другите ни вкусни предложения за тиквички с ориз или крем супа от тиквички.
Коментари