Начин на приготвяне
Оризът се измива и сварява на пара, след това отново се измива със студена вода и се отцежда добре.
В дълбок тиган се загрява олиото и се пържи наситненият чесън, чилито, наситненият лимон и се добавя черния пипер.
Прибавят се скаридите. След 1-2 минути и нарязаните на ситно лук и моркови, оцет, захар и се разбъркват.
Избутват се в единия край на тигана, а в другия се чуква яйцето, бърка се от време на време, за да стои на парченца.
Смесва се всичко и се прибавя малко от ориза, доматения сос, разбърква се.
Добавя се останалият ориз, соевият сос и магданоз.
Сервира се с резен лимон оризът на тиган.
Да ви е вкусно с този пържен пикантен ориз със скариди.