Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пържен Ориз»Пържен ориз със скариди

Пържен ориз със скариди

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пържен ориз със скариди
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
18/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусен пържен ориз със скариди, с който да пренесете аромата на Ориента у дома"

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бланширани скариди - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сварен ориз - 100 г дългозърнест
  • сол
  • замразен грах - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите се сотират за кратко в загрято краве масло и олио.

Изваждат се и на тяхно място се слага разбитото с вилица яйце.

Разбърква се и след като се изпържи се изважда.

В тигана се слагат нарязаните на кубчета лук и морков.

Когато омекнат, се прибавя свареният и отцеден ориз и размразеният грах.

Оризът се пържи за няколко минути и се овкусява със супена лъжица соев сос и малко черен пипер.

Прибавят се сотираните скариди, запърженото яйце и всичко се разбърква. Ястието се готви още минута-две и се дръпва от котлона.

Сервира се поръсено с нарязан на ситно сибирски лук или перца зелен лук.

Пърженият ориз със скариди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: