Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Овесени кексчета с тиквички и пармезан

Овесени кексчета с тиквички и пармезан

Овесени кексчета с тиквички и пармезан
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Страхотни мъфини с тиквичка, от които си взимаме всеки път, щом минем покрай тях"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. малка
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • копър - пресен
  • магданоз - пресен
  • пармезан - 100 г настърган
  • овесени ядки - 7 с.л. фини
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • маслини - 8 бр.
  • тиквени семки - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичката на едро ренде без да я белите и поръсете с малко сол. Сложете я в гевгир, за да се отцеди.

През това време разбийте в купа 2 яйца.

Прибавете към яйцата останалите съставки без маслините и тиквените семки като разбърквате след всеки добавен продукт.

Изстискайте настърганата тиквичка и също добавете.

Разпределете сместа за солените кексчета във форми за мъфини, предварително намазани с олио.

Поставете по 1 маслина в центъра на всеки мъфин и поръсете с тиквените семки.

Печете овесените кексчета с тиквички и пармезан в загрята на 180° С фурна за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: