Начин на приготвяне
Накълцайте лука и чесъна на не много ситни парчета, като за готвене, а тиквичките на средно тънки и къси лентички. Подберете възможно най-тънките и млади тиквички, за да получите желаната свежест на ястието.
В тиган загрейте маслото и запържете лука и чесъна докато омекнат. Това ястие се отличава, че готвенето е кратко. Целта е да се запази свежестта и цветовете на зеленчуците и в същото време да не са сурови. Затова самостоятелното готвене на лука да не превишава 5 мин. Прибавете тиквичките.
Запържете докато разбърквате 2 минути и тогава натрошете сиренето. Гответе още 2 минути. Добавете морска сол, като е желателно да я смелите с мелничка или използвайте ситна такава. Поръсете с бял пипер и разбърквайки гответе още около 2-3 мин.
Сервирайте ястието в красива чиния и поръсете със ситно настърган пармезан, докато е още топло. Може да декорирате с чери доматки и магданоз.