Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Египетска салата

Египетска салата

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Египетска салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 3 ч.ч. консервиран
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка (зелената част)
  • краставици - 1 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • копър - 3 - 4 стръка
  • оцет - 3 ч.л.
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се отцежда и се добавят нарязаните на кубчета домати, настърганият на ренде лук, нарязаната на ситно целина и краставицата, нарязана на кръгчета.

Поръсва се със сол и черен пипер и се разбърква. Приготвя се дресинг от оцета, зехтина и накълцания копър и с него се залива салатата. Преди сервиране се поръсва с пасиран чесън и накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентина Псалтирова
Валентина Псалтирова
Използвам нахут, но го готвя на манджа. Трудно ми е да накарам домашните си хора да го ядат. Майка ми го обича печен и нищо не е в състояние да я накара да яде от манджата, тя е кибар /намира кусури на ястията, не яде всичко/.
09.06.2014 13:14
1