Начин на приготвяне
Разбийте белтъците и захарта на сняг. Постепенно добавете брашното, лешниците и разбъркайте отново. В тавичка с размер с 26-27 см сложете готварска хартия. Разделете сместа на три и изпечете три блата. Печете в загрята фурна на 180 градуса. Не ги препичайте!
Оставете ги да се охладят и пригответе жълтия крем. В половината мляко разбийте жълтъците, захарта и брашното. Останалото мляко сложете на котлона да загрее. Махнете го от котлона и на тънка струйка добавете яйчената смес.
Върнете на котлона и го намалете на слаба степен. Не спирайте да бъркате докато не получите много гъст крем.
Не се притеснявайте, ако получите бучици. Когато кремът се сгъсти махнете от котлона и прибавете ванилиите. Оставете да изстине.
Разбийте маслото на пухкав сняг и го прибавете към яйчения крем. Разбийте с миксер до получаване на гладък крем. Покрийте с фолио и го приберете в хладилника да стегне.
Карамелизирайте захарта до кехлибарен цвят. Върху хартия за печене сложете нарязаните лешници и върху тях изсипете карамела. Когато той стегне начупете на малки парченца.
Разбийте сметаната с пудрата захар и прибавете кроканта.
Сглобете лешниковата торта в ринг с откопчаващи стени.
Редете така: Блат, жълт крем, сметанов крем и така до получаване на три такива последователности. Оставете тортата за няколко часа в хладилника и тогава откопчайте ринга.
Украсете тортата с натрошен карамел или карамелизирани лешници.
Египетската торта е готова.
Източник: Veronika Shketieva
Коментари