Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Кето какаов крем карамел

Кето какаов крем карамел

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097754518761
Кето какаов крем карамел
Снимка: Росица Маринова
1 / 5
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Наистина различен десерт, който да се слее с кето диетата ви Този крем карамел определено е запомнящ се!"

Необходими Продукти

  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 300 мл 3.2 %
  • яйца - 4 бр. L
  • ванилия - 2 бр.
  • еритритол - 6 с.л.
  • брашно от рожков - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с разбиването на яйцата с еритритола в дълбока купа с миксер или с тел за разбиване.

Яйцата трябва да са със стайна температура. След това прибавяме сметаната, млякото, ванилиите и брашното от Рожков.

Разбиваме добре и прецеждаме сместа през цедка.

Разсипваме крем карамела в купички (или малка тавичка, която може да поберете в друга тава) и поставяме в дълбока тава.

Наливаме вода почти до ръбчето на купичките и печем кето десерта на водна баня във фурната на 160°C за около 60-70 мин.

Можем да прибавим кубчета лед във водата, за да предотвратим завиране и крем карамела да стане гладък.

Оставяме да се охлади напълно и консумираме студен кето какаов крем карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: