Начин на приготвяне
За тези мини пици от гъби отделяте пънчетата на гъбите и обелвате горната ципа на шапчиците.
Измивате пънчетата и горната част на гъбите и ги подреждате в тавичка с хартия за печене, леко намазнена с олио.
Посолявате и слагате по малко ситно нарязан пресен лук във всяка гъба.
После добавяте бекона (шунката, хамона), нарязан на малки кубчета.
Добавяте по едно малко парче масло.
Слагате по един резен домат върху всяка от пълнените гъби.
Печете на 220 °C ок. 30 мин., след което слагате по един резен моцарела върху всяка гъба и допичате още ок.10 мин., докато моцарелата се разтече леко.
Да ви е вкусно с моите пълнени гъби, които са по-здравословни мини пици.