Начин на приготвяне
Чашата, която използвам, е с вместимост 220 мл.
Пресейте брашното и в кладенче от него сипете всички продукти и замесете меко тесто. Разделете тестото на 16 парчета.
От тях оформете топчета с големина на яйце. Поставете ги в набрашнена тава, покрийте с кърпа и ги оставете да престоят половин час.
Поставете всички топчета върху хартия за готвене, леко намазана с краве масло, застлана в тавата. Върху хартията оформете като цвете всяко топче. Работи се с помощта на брашно.
Поръсете леко с брашно топчето и притиснете като питка.
Отгоре поставете чаша със столче. Срежете тестото по периферията около столчето на чашата, като с острието на ножа направите 12 прореза. Всички листенца притиснете с пръст.
Получените листенца прищипете по двойки и така ще получите шест листенца за цветето.
Отстранете чашата, а в средата на всяко образувало се цвете поставете по една лъжица шунка, нарязана на кубчета, отгоре по едно кръгче от пипера, по две не големи и тънки резенчета домат и по резенче крема сирене. Накрая поръсете с настърган кашкавал.
Намажете листенцата на маргаритките с разбит жълтък. Вече приготвените мини пици с форма на цвете, изпечете на 200 градуса в загрята фурна, докато порозовеят.
Мини пиците маргаритки са готови.