Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич от кроасан с кашкавал и салам

Сандвич от кроасан с кашкавал и салам

Сандвич от кроасан с кашкавал и салам
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ако ви е останал солен кроасан, може да го превърнете в най-вкусния сандвич за нула време!"

Необходими Продукти

  • кроасан - 1 бр. солен
  • топено сирене - 1 триъгълник
  • кашкавал - 50 г на конци, турски
  • авокадо - 4 филийки
  • яйца - 1 бр.
  • хамбургски салам - 3 филийки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соленият кроасан се разрязва на 2 по дължина като сандвич. Топеното сирене се намазва на двете вътрешни части на кроасана. Върху долната част се нарежда кашкавалът.

Слагат се в чинийка и се пуска в микровълновата за около 30 секунди, за да се разтопи кашкавалът. Нарязват се филийките авокадо. Обелват се, като ако е добре узряло, се белят само с пръсти.

Нареждат се върху кашкавала. В касерола се слага малко олио да загрее. Чуква се яйцето и се изпържва и от двете страни.

Аз предпочитам да остане с рохък жълтък, но се изпържва по желание на консумиращия. Разполага се върху филийките авокадо.

Нарязват се филийки хамбургски салам и се нареждат отгоре. Сандвичът се покрива с горната му част.

Сандвич от кроасан с кашкавал и салам - любима засищаща закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: