Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с риба тон и ябълки

Зелена салата с риба тон и ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зелена салата с риба тон и ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • целина - 6 стръка
  • орехи - 100 г
  • лимони - ½ бр.
  • риба тон - 400 г (от консерва)
  • майонеза - 6 с.л.
  • сметана - 4 с.л. (заквасена)
  • маруля - 4 листа
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, почистват и нарязват на кубчета. Поливат се със сока на лимона и се добавят нарязаните на ситно орехови ядки, целина и парченцата риба.

Салатата се залива с дресинг, приготвен от сметаната, майонезата, черния пипер и солта. Разбърква се и се сервира в салатените листа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: