Начин на приготвяне
Сварете киноата за 12 минути, прецедете и оставете да изстине.
Измийте добре листата от маруля и ги оставете да се отцеждат. Почистете и нарежете пресния лук, краставицата и чери доматите (ако са много малки, може да запазите и цели)
Пригответе дресинг, като смесите всички продукти, оказани за него в рецептата. Допълнително може да си добавите още зехтин, сол или лимонов сок на вкус.
Нарежете марулята на ивици и сложете в салатна купа с доматките, краставицата, маслините, киноата и лука. Разбъркайте заедно с дресинга и разпределете в индивидуални порции или голяма салатиера.
Тук е момента да спомена, че по принцип зелените салати не режа, а накъсвам, но в случая щом добавям киноа, ми харесва листата от маруля да са по-слегнали.
Върху овкусената салата разпределете рибата тон, отцедена от течността или мазнината в консервата.
Хапвайте тази вкусна и здравословна салата с киноа и риба тон в компания с чаша бяло вино.
Добър апетит!