Начин на приготвяне
За питките: Маслините се почистват от костилките и се нарязват на малки парчета. Сухата мая се разтваря в леко затопленото прясно мляко. След това се прибавят захарта, солта и зехтинът.
Сместа се разбърква. Добавят се и нарязаните маслини. Също така и изброените подправки. След това се прибавя постепенно брашното. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за около 20-30 минути.
След като е втасало тестото се разделя на малки топки и се формя на питки. От тестото се получават 7 - 8 питки.
Оформените питки се редят в тава застлана с хартия за печене. Отгоре се правят разрези и се поръсва с микса от семена. Оставят се да втасат още около 25-30 минути.
Питките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 30 минути. След като са готови питките се вадят от фурната и се поръсват леко с вода. Завиват се за около 10-тина минути.
След като са напълно изстинали питките се разрязват на две. Поставя се от зелената салата, риба тон, картофи и краставица. Сандвича са захлупва с другата половина от питката.