Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич с риба тон и зелена салата

Сандвич с риба тон и зелена салата

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Сандвич с риба тон и зелена салата
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Всички сандвичи с домашно приготвени хлебчета са просто уникално вкусни"

Необходими Продукти

  • За питките
  • пълнозърнесто брашно - 500 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • суха мая - 1 пакетче (11 г)
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • маслини - 100 г
  • мащерка - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • семена - микс за поръсване
  • За плънката
  • риба тон - от консерва
  • пържени картофи
  • зелена салата
  • краставици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За питките: Маслините се почистват от костилките и се нарязват на малки парчета. Сухата мая се разтваря в леко затопленото прясно мляко. След това се прибавят захарта, солта и зехтинът.

Сместа се разбърква. Добавят се и нарязаните маслини. Също така и изброените подправки. След това се прибавя постепенно брашното. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса за около 20-30 минути.

След като е втасало тестото се разделя на малки топки и се формя на питки. От тестото се получават 7 - 8 питки.

Оформените питки се редят в тава застлана с хартия за печене. Отгоре се правят разрези и се поръсва с микса от семена. Оставят се да втасат още около 25-30 минути.

Питките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 30 минути. След като са готови питките се вадят от фурната и се поръсват леко с вода. Завиват се за около 10-тина минути.

След като са напълно изстинали питките се разрязват на две. Поставя се от зелената салата, риба тон, картофи и краставица. Сандвича са захлупва с другата половина от питката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: