Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Тосканска брускета с домати

Тосканска брускета с домати

Chef I.TodorovChef I.Todorov
Новак
3457
Тосканска брускета с домати
Снимка: Chef I.Todorov
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Завършете тосканска брускета с домати с морска сол, черен пипер и екстра върджин зехтин."

Необходими Продукти

  • тускански хляб - 50 г (2 резенчета хляб) или франзела
  • червени домати - 4 бр. (средно големи)
  • зехтин - 15 мл
  • босилек - 35 г пресен
  • декорация - 1 листенце
  • чесън - 3 скилидки (много на ситно нарязан)
  • чесън - 1 скилидка за нариване
  • риган - 4 г
  • морска сол - 4 г
  • черен пипер - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За доматения микс почистете доматите и ги нарежете на малки кубчета (приблизително 5мм Х 5мм).

Нарежете чесъна на възможно най-ситно и повторете същото с босилека.

Добавете и вече ситно нарязания риган.

Добавете чесъна, наситнения риган, босилека и зехтина към нарязаните на кубчета домати и подправете на вкус със сол и черен пипер.

Самата Bruschetta Con Pomodoro.

Леко намаслете и запечете на скара тосканския хляб и намажете с чесън.

С помощта на ръката ви поставете равномерно доматеният микс на грилованите брускети.

Прехвърлете гарнираните брускети върху чиния за предястия и украсете с листа пресен босилек.

Завършете тосканска брускета с домати с морска сол, черен пипер и екстра върджин зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: