Начин на приготвяне
Смелете бадемите и ги сложете в купичка. Добавете оцета, канелата, разбъркайте и заделете.
В тенджера сложете 3 с.л зехтин. Обелете и нарежете лука на полумесеци. Сложете го в тенджерата и пържете на ниска степен, докато омекне. Това ще ви отнеме около 40 минути.
След като омекне лукът, добавете сместа с бадемите. Запържете за няколко минути.
Добавете меда, а малко след това и бульона. Сложете подправките и варете половин час.
Готовата лучена супа разсипете в дълбоки купички и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете тостерен хляб. Веднага щом извадите поръсете и него с кашкавала. Сервирайте супата веднага.
Тосканската лучена супа е много вкусна.