Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Тосканска лучена супа

Тосканска лучена супа

Тосканска лучена супа
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Поднесете тази тосканска лучена супа още гореща - поръсете обилно в с настърган кашкавал"

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг
  • бадеми - 100 г
  • оцет - 1 с.л
  • канела - малка щипка
  • мед - 1 к.л
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бадемите и ги сложете в купичка. Добавете оцета, канелата, разбъркайте и заделете.

В тенджера сложете 3 с.л зехтин. Обелете и нарежете лука на полумесеци. Сложете го в тенджерата и пържете на ниска степен, докато омекне. Това ще ви отнеме около 40 минути.

След като омекне лукът, добавете сместа с бадемите. Запържете за няколко минути.

Добавете меда, а малко след това и бульона. Сложете подправките и варете половин час.

Готовата лучена супа разсипете в дълбоки купички и поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете тостерен хляб. Веднага щом извадите поръсете и него с кашкавала. Сервирайте супата веднага.

Тосканската лучена супа е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: