Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с плънка и локум

Сиропирана баница с плънка и локум

редакция:
Сиропирана баница с плънка и локум
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Оставете да попие за една нощ на хладно домашната баница с локум. Чудесна за кафето! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • олио - 1 к.ч. за корите
  • плънка
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. от
  • ванилия
  • локум - роза и мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете локума на парчета, сварете сиропа от вода, захар и ванилия, докато се разтопи и охладете.

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавете олио, ванилия и накрая брашното с бакпулвера, да се получи като кексова смес.

Вземат се по 2 кори - първата кора се намазва с 2-3 с.л. смес и с четка се разнася по цялата кора.

Сложете втора кора и нея намажете с малко от сместа, а в долната тясна страна наредете парчета локум.

Навива се руло и нареждате в широка тава.

Така се оформят всички рула, нарежете на парчета - с каквато големина искате, и поръсвате с олио.

Печете в загрята фурна 180°C до златисто, за 25 минути е готова тази любима сладка баница.

Извадете и заливате с охладен сироп.

Оставете да попие за една нощ на хладно домашната баница с локум.

Чудесна е за кафето тази сиропирана баница с плънка и локум!

Опитай и домашната ни сладка баница с ябълки или нашата баница с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много лесна и вкусна?
18.10.2024 12:12