Начин на приготвяне
Нарежете локума на парчета, сварете сиропа от вода, захар и ванилия, докато се разтопи и охладете.
В купа се разбиват яйцата със захарта, добавете олио, ванилия и накрая брашното с бакпулвера, да се получи като кексова смес.
Вземат се по 2 кори - първата кора се намазва с 2-3 с.л. смес и с четка се разнася по цялата кора.
Сложете втора кора и нея намажете с малко от сместа, а в долната тясна страна наредете парчета локум.
Навива се руло и нареждате в широка тава.
Така се оформят всички рула, нарежете на парчета - с каквато големина искате, и поръсвате с олио.
Печете в загрята фурна 180°C до златисто, за 25 минути е готова тази любима сладка баница.
Извадете и заливате с охладен сироп.
Оставете да попие за една нощ на хладно домашната баница с локум.
Чудесна е за кафето тази сиропирана баница с плънка и локум!
Опитай и домашната ни сладка баница с ябълки или нашата баница с тиква.
Коментари