Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
Към тях се прибавят кокоса, бакпулвера и киселото мляко.
Разбърква се добре и накрая се добавят олиото и ванилията.
Вземат се две кори и се намазват с около 5-6 с.л. от сместа и парченца локум.
Навива се на руло, след това на охлюв и се поставя в тава.
По същият начин се процедира и с останалите кори.
Оставих 2 с.л. от сместа и намазах витата баница отгоре.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Баницата се оставя да изстине.
Сиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват. Поставят се на котлона и сиропа се вари 4-5 минути.
Добавя се лимоновия сок, щипка сол и настърганата кора. Сиропът се отмества от котлона и се оставя да престои 5-10 минути.
След това сладката баница се залива с него.
Сиропираната баницата с кокос и локум се консумира, след като е напълно изстинала и поела от сиропа.
Да ви е сладко!