Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата и се разбиват със солта. След това се прибавя прясното мляко.
Важното е и млякото и яйцата да със стайна температура, тоест да сте ги извадили около 15 минути преди да работите с тях. След това се добавя брашното по малко, като се разбива непрекъснато, за да не останат бучки.
След като сместа е готова, си сложете на котлона тиган с незалепващо покритие да загрява.
Моят тиган е малък и за това ми излязоха повече палачинки. Ако имате специален тиган за палачинки, ползвайте него.
След като тиганът е загрял, се капва съвсем малко олио и се слага 1 черпак от сместа.
Изчаква се 2-3 минути да се изпече от една страна и се обръща, ако не можете във въздуха, използвайте шпатула.
Аз скоро разбрах, че мога да ги обръщам във въздуха и това ми доставя удоволствие. След като палачинките са готови, можете да ги гарнирате с каквото поискате.
В моя случай са мазани с течен шоколад и за разкош малко сладолед!
Моите вкусни палачинки са готови.