Моите вкусни фалафели

Моите вкусни фалафели
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
17
"Моите вкусни фалафели са печени на фурна и са предстоящите ваши вкусни фалафели"

Необходими Продукти

  • нахут - 420 г от буркан
  • магданоз - 1 връзка /20 г/
  • зелен лук - 1 връзка /65 г/
  • лимонов сок - 3 г прясно изцеден
  • кокосово масло - 32 г
  • праз лук - 50 г
  • яйца - 2 бр. /127 г/
  • овесени ядки - 120 г
  • зехтин - 23 г
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кориандър - 2 ч.л. млян
  • кимион - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се изсипва в гевгир и се оставя да се отцеди.

Зеленият лук и празът се измиват, нарязват се на не много големи парчета и се слагат в каната на блендер или в купа, ако ще използвате пасатор.

Магданозът също се реже на едро и се добавя към лука и праза. Следват подправките, кокосовото масло, половината зехтин, брашното, бакпулвера, яйцата и вече отцеденият нахут.

Добавя се и лимонов сок и всичко се пасира до гладкост. Застиламе си тава с хартия за печене и я намазваме с останалият зехтин.

С мокри ръце оформяме фалафели, като аз ги направих по 50 г и ми излязоха 17 бр.

Подреждаме в тавата и печем вкусните фалафели в предварително загрята на 200 °C фурна до готовност!

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: