Начин на приготвяне
Нахутът се изсипва в гевгир и се оставя да се отцеди.
Зеленият лук и празът се измиват, нарязват се на не много големи парчета и се слагат в каната на блендер или в купа, ако ще използвате пасатор.
Магданозът също се реже на едро и се добавя към лука и праза. Следват подправките, кокосовото масло, половината зехтин, брашното, бакпулвера, яйцата и вече отцеденият нахут.
Добавя се и лимонов сок и всичко се пасира до гладкост. Застиламе си тава с хартия за печене и я намазваме с останалият зехтин.
С мокри ръце оформяме фалафели, като аз ги направих по 50 г и ми излязоха 17 бр.
Подреждаме в тавата и печем вкусните фалафели в предварително загрята на 200 °C фурна до готовност!
Да ви е вкусно!