Начин на приготвяне
Японските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето.
За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес.
Добавя се пресятото брашно към жълтъчената смес. След като се разбие добре, се прибавя и ванилията. Това се отделя настрани.
Идва ред на бълтъците. Те се разбиват на сняг, като към тях се добавя постепенно захарта. Получават се по-остри връхчета и по това се разбира, че са готови.
Взема се част от белтъците и се прибавят към жълтъчната смес, като се разбъркват внимателно с шпатула.
Получената кашичка се връща обратно в останалите белтъци. Продължаваме много внимателно да разбъркваме. Сместа става по-течна. Сипва се в сладкарски пош и се оформят в тиган малки палачинки.
Огънят е слаб и за това се пекат под капак. Докато се пекат, се добавя по 1 ч.л. вода отстрани и се похлупват.
Получава се нещо като печене и задушаване. Хванат ли карамелена коричка, се обръщат и процедурата се повтаря, пак се добавя водичка и се похлупва до готовност.
Гарнира се по желание.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите предложения за пухкави американски палачинки или тези въздушни канадски палачинки.
Коментари