Начин на приготвяне
Месото се слага да ври за около 1 час. Колкото повече ври, толкова по-добре. Във водата се слагат 2-3 с.л. сол с връх.
След като е увряло месото, водата се изхвърля, а месото се почиства и нарязва на малки кубчета.
В тиган се запържват лукът, чесънът и се добавя месото. 1/3 от Тученицата се запържва, като се добавя към месото, лукът и чесънът, но за около минута-две.
В тенджера се добавя всичко без фидето. Когато картофите са уврели, се добавя и фидето към вкусната свинска супа.
Накрая се добавя и разбитото кисело мляко. Сол на вкус, но в тази селска супа добавих 1 с.л. сол с връх.
Поднася се с лимон или се добавят 1-2 щипки лимонтузу.
Приятен апетит с моята супа със свинско и тученица.