Начин на приготвяне
Каймата се запържва леко в малко мазнинам като се намачква периодично с вилица, за да стане на трохи.
Лукът се измива и нарязва на малки шайби и се добавя към каймата, след около пет минути се добавят старателно измити и нарязани гъби.
Всичко се разбърква.
Тученицата се почиства, измива се и се кипва леко, за да се извлекат горчивите вещества, след което се оставя да се отцеди.
Към каймата и лука добавете тученицата, подправете със сол на вкус и оставете да се задуши с останалите съставки на слаб огън за няколко минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
В подходяща кръгла тавичка ръсите малко масло и слагате един брой арабски хляб.
Отгоре разпределяте по малко от плънката с настърган кашкавал и разтопено масло.
После отново слагате брой от арабския хляб, плънка, кашкавал и масло. И така до свършване на плънката, като най-отгоре на последната питка арабски хляб изливате равномерно от предварително разбитите яйца с кисело мляко.
Нарязвате леко и внимателно баницата с кайма на парчета по желание.
Вкусната баница се пече около 15-20 минути.
Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал и балканска ръсеница.
Оставете във фурната за още 5 минути, докато кашкавалът върху баницата с гъби, тученица и кайма се разтопи.