Начин на приготвяне
За тези солени палачинки настържете младите и нежни тиквички на едро ренде.
Нарежете лука и чесъна на ситно с нож и прибавете към тях.
Добавете босилек сух, черен пипер и копър сух, на вкус. Разбъркайте сместа и прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, на дози, към нея при непрекъснато бъркане.
Отделно, разбийте яйцата, докато удвоят обема си и внимателно ги смесете с тестото от тиквички, до еднородна смес. Оставете сместа за 30 минути, за да се обединят съставките в нея.
Налейте в тиган 3 с.л. олио и поставете на котлона да нагрее. Прибавете сега солта в сместа от тиквички, разбъркайте и с помощта на по-голяма лъжица, оформете палачинки, като леко притискате и заравнявате сместа.
Пържите от двете страни до златисто кафяво.
При всяко ново зареждане в тигана наливате по 3 с.л. олио.
Сервирайте топли кюфтета от тиквички с чеснов сос, чесново кисело мляко или сос от заквасена сметана, зелен лук и горчица.
Невероятно вкусни и нежни палачинки, приготвят се бързо и лесно!