Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват (аз ги обелих) и настъргват на ситното ренде, леко се отцеждат, след което към тях се добавят разбитите яйца, прясно мляко, брашно и подправките.
Ако сместа стане по-гъста, може да се добави още 1 яйце или прясно мляко.
В тиган (за предпочитане с незалепващо покритие), намазан с олио, се сипва по един черпак от сместа.
Пекат се палачинките с тиквички от двете страни до готовност.
Готовите палачинки (7 бр. ми излязоха) се намазват с плънка.
Оригиналната плънка е млечен сос от кисело мляко, майонеза, чесън и копър, аз я промених с крема сирене.
Много вкусно се получиха палачинки от тиквички, заслужава си да се опитат!
Благодаря за чудесната рецепта на Diana Georgieva!