Начин на приготвяне
Изберете 8 средно големи домата.
От страната на дръжките отрежете по едно парче и ги запазете - те ще бъдат капачетата на пълнените домати.
Издълбайте с лъжичка вътрешността на доматите, като оставите месестата част.
В тиган загрейте олиото и добавете нарязания на дребно лук и настъргания на ренде морков.
Задушавайте 1-2 минути и прибавете каймата.
Пържете докато стане на трохи, след което добавете измития и отцеден от водата ориз.
Гответе още 1-2 минути.
Пасирайте вътрешността, която извадихте от доматите, и нея добавете към ориза и каймата.
Задушавайте още 3-4 минути.
Овкусете с черен пипер, червен пипер, чубрица и сол на вкус.
Разбъркайте добре и с вече готовата плънка напълнете доматите.
Захлупете ги с капачетата и ги подредете в тавичката.
Полейте доматите с малко олио и ги поръсете със сол.
На дъното на тавичката налейте малко вода.
Сложете тавичката в загрята фурна и гответе на 200 градуса за около 40 минути.
Така приготвени тези пълнени червени домати с ориз и кайма са готови и може да им се насладите.