Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутерки с яйце и моцарела

Бутерки с яйце и моцарела

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Бутерки с яйце и моцарела
Снимка: Мина Димитрова
1 / 7
16/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Хапнете си бутерки с яйце и моцарела за закуска, направете ги, когато искате да имате нещо вкусно за хапване по пътя за село или ваканцията ви"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • моцарела - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се разгъва на един лист и се разточва леко с точилка.

Яйцата се разбиват в купичка с вилица. Със силиконова четка се намазва листа бутертесто с яйцето.

Моцарелата се нарязва на ситни кубчета, които се разпределят равномерно по целият лист.

Тестото се завива на руло от дългата му страна. Рулото се реже с остър нож на колелца с диаметър 1.5-2 см.

Тавата се намазнява с краве маслото. Бутеррулцата се нареждат на разстояние едно от друго.

Пекат се вкусните бутерки в предварително загрята фурна на 200 °C първите 10 минути и след това се намаля на 180 °C за още 10 минути, като се наблюдават.

Хапнете си бутерки с яйце и моцарела за закуска, направете ги, когато искате да имате нещо вкусно за хапване по пътя за село или ваканцията ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Толкова са вкусни ? и се правят лесно
14.09.2022 11:16
Мика
Мика
Благодаря за вкусната рецепта
17.08.2022 21:35