Начин на приготвяне
Продуктите трябва да са на стайна температура.
Маслото разбиваме със захарта, солта и ваниловата захар.
Добавяме изварата и разбиваме отново с миксера. Добавяме яйцата едно по едно и продължаваме да разбиваме.
Брашното пресяваме заедното със содата и добавяме към изварата. Разбъркваме със силиконова лопатка.
Крушите обелваме, изваждаме сърцевината и нарязваме на тънки резенчета.
Покриваме формата с хартия за печене, слагаме тестото и подреждаме резените круши.
Печем в предварително загрята фурна на 170'за около 50 минути.
Изваждаме плодовия сладкиш, покриваме с кърпа и оставяме да се охлади, след това поръсваме с пудра захар и сервираме.
Сладкишът с извара и круши е готов.
Коментари