Начин на приготвяне
В купа се пресяват брашното, бакпулверът и содата.
В друг съд се разбиват омекналото масло, захарта и двете яйца, докато станат на пухкав крем.
Добавят се ванилията и киселото мляко при непрекъснато разбъркване. Вече на по-ниска скорост се добавя сухата смес от брашно, а след него и половината от боровинките.
Кексовата смес се прехвърля във форма с подвижен борд, на дъното на която е поставена хартия за печене, а стените са намазнени.
Върху тестото се нареждат нарязаните на резенчета праскови, а между тях останалите боровинки. Отгоре се поръсват със супена лъжица захар
Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готовият боровинков десерт се оставя да се охлади напълно, изважда се от формата и поръсва с пудра захар.
Боровинковият сладкиш с праскови е готов.