Шоколадов десерт със стафиди и малини

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
14/04/2014
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се потапят в рома. Шоколадът се нарязва на едро. Разтопява се на водна баня заедно с еспресото. Сместа се оставя да изстине. Добре изстудената сметана също се разбива на пяна. Към нея се прибавя желатинът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват заедно с ванилията и захарта.

Тази смес се прибавя към шоколада и се разбъркват добре. След това се добавят и белтъците. Бъркат се докато се получи еднородна смес. След като стафидите се напоят с ром, се прибавят към шоколадовата смес. Всичко това се изсипва в правоъгълна формичка с дължина около 20 см. Покрива се с фолио.

Сладкишът се слага в хладилника за около 4 часа. Препоръчително е 40 минути преди да се сервира да се постави във фризера. Малините се измиват и слагат за украса върху готовия сладкиш.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар