Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Скумрия с дафинов лист в еър фрайър

Скумрия с дафинов лист в еър фрайър

Скумрия с дафинов лист в еър фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Семпъл и много вкусен начин за приготвяне на скумрийката. Поднесете с гарнитура по избор и се насладете"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • дафинов лист - 4 листа
  • сол - на вкус
  • подправка за риба - на вкус
  • олио - за намазване на фолиото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията трябва да е добре размразена. Нарязваме я по билото, като я отваряме на две.

Изваждаме вътрешностите и изплакваме хубаво рибата.

С подправката за риба я поръсваме, овксуяваме с малко сол.

Дафиновите листа поставяме по 2 на риба от вътрешната страна.

Затваряме самата риба.

Фолиото намазваме с олиото и поставяме скумрията върху него.

Включваме си уреда на загряване и след 3 минути отваряме и поставяме опакованата с фолио риба.

Нагласяме си уреда на режим температура - 180 градуса, скорост - средна, време - 20 минути.

След като чуем сигнала на уреда, оставяме рибата така, докато вентилаторът спре да работи.

Премахваме дафиновите листа и тогава сервираме задушената риба.

Скумрията с дафинов лист в еър фрайър е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н. Тодоров
Н. Тодоров
Като гледам как е за печена едва ли е в еар фраер правена...
30.06.2024 20:27
1